ΕΠΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1756-1763

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Surrender of the Saxon Army

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ LOBOSITZ 1756

Η μάχη του Lobositz διεξήχθη στις 1 Οκτωβρίου 1756 και είναι η εναρκτήρια μάχη του Επταετούς Πολέμου. Οι Αυστριακοί υπό τη διοίκηση του Στρατάρχη Maximilian Ulysses Count von Browne ανέκοψαν την εισβολή και προέλαση του Φρειδερίκου Β' της Πρωσίας στη Βοημία.

death-of-Winterfeldt

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ 1757

Η μάχη της Πράγας διεξήχθη στις 6 Μαΐου 1757 μεταξύ των Πρώσων του Φρειδερίκου του Β' και των Αυστριακών του Αρχιστράτηγου Κάρολου Δούκα της Λωραίνης. Οι νικητές Πρώσοι δεν κατάφεραν να εκμηδενίσουν τον αυστριακό στρατό, που βρήκε καταφύγιο στα τείχη της Πράγας.

Die Schlacht bei Kolin 1757

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝ 1757

Η μάχη του Κολίν στις 18 Ιουνίου 1757 μεταξύ του πρωσικού και αυστριακού στρατού ήταν μια από τις πιο σημαντικές συγκρούσεις του Επταετούς Πολέμου. Αποτέλεσε την πρώτη ήττα των Πρώσων και οδήγησε τον Μεγάλο Φρειδερίκο να λύσει την πολιορκία της Πράγας. Έτσι η περιοχή της Βοημίας παρέμεινε στα χέρια των Αψβούργων, ενώ ο Φρειδερίκος υποχώρησε πίσω στη Σαξονία.

Battle of Leuthen

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ LEUTHEN 1757

Η μάχη του Leuthen το Δεκέμβριο του 1757 θεωρείται το αριστούργημα του Μεγάλου Φρειδερίκου. Ο πρωσικός στρατός αντιμετώπισε τον αυστριακό στρατό του πρίγκιπα Κάρολου Αλέξανδρου της Λωραίνης και του κόμη Λεοπόλδου Ιωσήφ φον Ντάουν. Η μάχη είναι διάσημη για την εφαρμογή της λοξής τάξης.

Top